ua en ru

Парубій скерував подання ГПУ щодо Чауса до профільного комітету Ради

Парубій скерував подання ГПУ щодо Чауса до профільного комітету Ради Фото: спікер Ради направив подання по Чаусу в профільний комітет

Як тільки комітет прийме рішення, Парубій винесе це питання на розгляд ВР

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій скерував подання щодо судді Миколи Чауса на розгляд комітету з питань правової політики та правосуддя парламенту. Про це повідомляє прес-служба Апарату ВРУ.

"Сьогодні, 16 серпня 2016 року, голова Верховного Суду України вніс до Верховної Ради України подання Генеральної прокуратури щодо надання згоди на затримання та арешт (тримання під вартою) судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса… Я негайно скеровую його до профільного комітету… для надання відповідного висновку. Як тільки комітет прийме своє рішення, я винесу це питання на розгляд Верховної Ради України", – підкреслив Парубій.


"Моя принципова позиція – у питанні боротьби з корупцією не може бути жодних компромісів. Це наш найстрашніший внутрішній ворог, і боротьба з ним повинна бути такою ж нещадною, як боротьба проти зовнішнього агресора", - додав спікер.

Нагадаємо, раніше народний депутат, член комітету з питань правосуддя Наталя Новак заявила, що Верховна Рада України може розглянути подання про позбавлення недоторканності судді Миколи Чауса 6 вересня.