ua en ru

Парубій ініціює створення робочої групи з імплементації плану виконання УА з Євросоюзом

Парубій ініціює створення робочої групи з імплементації плану виконання УА з Євросоюзом Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Парубій ініціює створення робочої групи з імплементації плану дорожньої карти

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій ініціює створення робочої групи з імплементації плану дорожньої карти по виконанню Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це він заявив в ході зустрічі у середу з комісаром Європейської комісії з питань Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханесом Ганом, передає прес-служба ВРУ.

Так, комісар ЄК вважає, що необхідно визначити конкретний план і конкретні дати виконання дорожньої карти з імплементації Угоди про асоціацію.

"Громадяни України повинні відстежувати, що зроблено і що належить зробити", - зазначив він, додавши, що це велика довга робота, але головна її мета полягає в створенні сильної і непохитної зв'язки з ЄС.

Крім того, на переконання комісара, важливо, щоб дорожня карта, де будуть вписані строки виконання певних дій, також була прийнята Верховною Радою України.

У ході зустрічі Парубій висловився за створення робочої групи з напрацювання плану з виконання Угоди про асоціацію.

"Результатом може бути спільний документ від уряду і Верховної Ради, проголосований і підтриманий парламентом в цілому", - сказав він.

Нагадаємо, раніше глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що Україна повинна виконати чотири умови для ефективного впровадження Угоди про асоціацію з ЄС.