ua en ru

Парубій: 12 з 14 кандидатів до ЦВК отримали позитивний висновок під час спецперевірки

Парубій: 12 з 14 кандидатів до ЦВК отримали позитивний висновок під час спецперевірки Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Парубій заявив, що у ВР є достатньо політичної волі для оновлення ЦВК

Позитивний висновок під час спецперевірки отримали 12 з 14 кандидатів до складу Центральної виборчої комісії України. Про це під час брифінгу повідомив голова Верховної ради України Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Парубія, спецперевірка сьогодні завершена по 12 з 14 кандидатів до складу оновленої ЦВК.

"12 кандидатів до складу ЦВК вже пройшли цю перевірку. Це означає, що вони отримали позитивний висновок органів, які проводили перевірку. А по двом кандидатам частина документів повернено на уточнення. Я не буду називати призвища, але їм запропоновано уточнити певні дану своїх деклараціях. Я думаю це питання кількох днів", - заявив Парубій.

Він додав, що у ВР є достатньо політичної волі для оновлення ЦВК.

"Єдина проблема в тому, що якщо усі 14 кандидатів пройдуть перевірку, доведеться обирати 13. Це буде непростий момент. Можливо два механізми: попереднє узгодження між головами фракцій або звичне рейтингове голосування", - додав він.

Нагадаємо, раніше Парубій заявляв, що спеціальна перевірка по двом кандидатам до оновленого складу Центральної виборчої комісії України ще не завершена.