ua en ru

Парцхаладзе просить МВС розширити проект нової патрульної служби на Київську область

Київська область просить Міністерство внутрішніх справ розширити пілотний проект нової патрульної служби на свій регіон. Про це йдеться у письмовому зверненні першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації Лева Парцхаладзе до першого заступника міністра внутрішніх справ України Катерини Згуладзе-Глуксманн.

"Просимо розглянути можливість запуску пілотного проекту нової патрульної поліції в Київській області або, принаймні, у містах обласного значення Київської області, за підтримки Київської обласної державної адміністрації", - йдеться в тексті листа.

На думку Парцхаладзе, це необхідно для зниження рівня злочинності, кількості ДТП в Київській області, просування реформи і знищення корумпованої системи органів внутрішніх справ на місцях, у зв'язку з необхідністю реформування та впровадження нових стандартів.

У документі йдеться, що з початку року в Київській області значно зріс рівень злочинності: збільшилася кількість грабежів, розбоїв, злочинів проти громадського порядку та моральності, зросла кількість ДТП.

При цьому, Київська область входить до складу Столичного туристичного району, а на її території розташовані об'єкти природно-заповідного фонду, археологічні, архітектурні пам'ятники і музеї, і туризм є одним з пріоритетних напрямків розвитку області.

Тому, зазначається у зверненні, питання забезпечення правопорядку і безпеки на території області особливо важливий, враховуючи кількість туристів, які відвідують Київську область.

Нагадаємо, що 4 липня нова патрульна служба Києва вийшла на патрулювання вулиць столиці.