ua en ru

Парцхаладзе анонсував створення індустріальних парків в Київській області

У Київській області одним із пріоритетних завдань розвитку є створення мережі індустріальних парків для забезпечення підприємств необхідними умовами для відкриття нових та переміщення вже наявних промислових потужностей в регіон. Такої думки дотримується перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе.

"Приміром, у Києві під промисловість зайнято близько 5 тис. га. Найчастіше це ті виробничі потужності, які не повинні розташовуватися у центрі столиці. При цьому в Київській області є можливості для розташування таких підприємств. Наші переваги - це низька орендна плата, наявність кваліфікованої і недорогої робочої сили, зручні транспортні розв'язки та близькість до міст-супутників Києва, наявність необхідних комунікацій, а також мій особистий контроль прозорого правового взаємодії бізнесу з контролюючими органами", - зазначив він.

За словами Парцхаладзе, Київобладміністрація спільно з місцевими органами працює над визначенням відповідних земельних ділянок для розміщення індустріальних парків. На першому етапі підібрано більше десятка земельних ділянок площею від 15 до 110 га, що мають необхідну інфраструктуру та комунікації. Загальна площа цих ділянок - близько 600 га. Зокрема, території розташовані у Баришівському, Білоцерківському, Бориспільському, Вишгородському, Таращанському, Тетіївському, Яготинському районах, Березані та Фастові.

"Ми готові розглядати пропозиції підприємств і організацій з Києва та інших регіонів України щодо їх участі в індустріальних парках. Просимо направляти запити в наш Департамент економічного розвитку і торгівлі, посилаючись на орієнтовну площу необхідного земельної ділянки, необхідні для розміщення виробничих можливостей потужності електро-, газо - і водопостачання", - додав чиновник.

Парцхаладзе анонсував створення індустріальних парків в Київській області