ua en ru

Партнери "Амстора" сподіваються на якнайшвидше відновлення роботи торговельної мережі

Постачальники торгової мережі "Амстор" висловлюють стурбованість зупинкою роботи магазинів мережі і сподіваються на якнайшвидше відновлення нормальної роботи торгових центрів. Про це йдеться в листі постачальників на ім'я керівництва "Амстора".

"Вперше за роки співпраці ми не можемо отримати ні оплату за поставлений товар, ні повернення наших товарних запасів із супермаркетів. Безумовно, це негативно позначається на нашій роботі", - йдеться в листі.

Автори звернення висловили надію, що правоохоронні органи "в найкоротші терміни проведуть розгляду і дадуть належну оцінку діям винних осіб у блокуванні роботи супермаркетів "Амстор".

"Цим листом ми висловлюємо свою підтримку торговій мережі "Амстор" у сформованій ситуації, як багаторічному і надійному партнеру", - йдеться в документі. Документ, датований 4 березня 2015 року, підписали представники компаній "Кока-кола беверіджис Україна Лімітед", "Євромікс", "Добра хата" та інші.

Нагадаємо, що 31 грудня 2014 року озброєні люди заблокували роботу ряду магазинів мережі "Амстор" в Києві, Запоріжжі, Дніпропетровську, Маріуполі та інших містах. На місця подій прибула міліція, робота магазинів була відновлена, але ненадовго. Зараз не працює більшість магазинів мережі "Амстор".

Конфлікт вийшов за рамки корпоративного спору і торкнувся партнерів і постачальників торгової мережі, які також несуть збитки.

Смарт-Холдинг, основний акціонер "Амстора", заявив, що озброєні люди, які блокували магазини мережі, діяли за вказівкою її колишнього керуючого і міноритарного акціонера Володимира Вагаровского. Екс-керуючий не погодився з рішенням головних власників про відсторонення його від управління групою компаній "Амстор" і робить все, щоб дестабілізувати роботу торгових центрів і приховати обсяги розкрадань. Результати аудиту, проведеного головним акціонером, виявили спроби Вагоровских присвоїти компанію, а також розкрадання грошових коштів для особистого збагачення.

Вагоровские на даний момент контролюють магазини на території так званої ДНР, виручка яких не приходить на рахунки ДК "Амстор".
Компанія "Гелабран Реал Істейт" - акціонер, який стояв біля витоків створення групи компаній "Амстор" (входить в сферу впливу Едуарда Шифріна й Олександра Шнайдера), підтримав головного акціонера групи Смарт-Холдинг в прагненні стабілізувати роботу торгових центрів "Амстор" по всій Україні. У повідомленні компанії сказано: "Ми засуджуємо дії міноритарного акціонера Володимира Вагоровського і колишнього менеджменту в особі Олександра Вагоровського, які призвели до зупинки роботи магазинів.

У 2009 році Шифрін і Шнайдер - мажоритарні акціонери торгової мережі "Амстор" - продали частину своїх акцій компаніям, пов'язаним зі Смарт-Холдингом. Їх частка зменшилася з 60 до 15%. Смарт-Холдинг став головним акціонером торговельної мережі з 70% акцій. Частина акцій була викуплена у міноритарного акціонера ГК "Амстор" Володимира Вагоровського. Його частка зменшилася з 40 до 15 %. Брати Олександр і Володимир Вагоровские за рішенням акціонерів до останнього часу займалися операційним управлінням торговельною мережею.

Партнери "Амстора" сподіваються на якнайшвидше відновлення роботи торговельної мережі