ua en ru

Партію Навального позбавили реєстрації, рішення вже оскаржене

Партію Навального позбавили реєстрації, рішення вже оскаржене Фото: Олексій Навальний

Рішення про реєстрацію партії прогресу було прийнято 19 лютого 2014 р

Мін'юст Росії визнав документ про реєстрацію Партії прогресу Олексія Навального втратив силу і виключив відомості про неї та її структурних підрозділах з Єдиного державного реєстру юридичних осіб. Про це у вівторок, 28 квітня, повідомила прес-служба міністерства.

"Згідно з Федеральним законом "Про політичні партіях" політична партія повинна здійснити державну реєстрацію регіональних відділень не менш ніж у половині суб'єктів Російської Федерації не пізніше ніж через шість місяців з дня державної реєстрації самої політичної партії", - йдеться в повідомленні.

Як пояснює Мін'юст, рішення про реєстрацію Партії прогресу було прийнято 19 лютого 2014 року. У жовтні партія повідомила міністерству про реєстрацію 44 регіональних відділень. При цьому, як стверджує відомство, лише в 16 суб'єктах регіональні відділення партії були зареєстровані в межах встановленого законом шестимісячного строку.

Юрист партії Дмитро Крайнєв зазначив, що партія подала в Замоскворецький суд Москви заяву про визнання недійсним рішення мін'юсту від 28 квітня.

Нагадаємо, раніше Люблінський суд Москви відклав розгляд питання про зміну опозиціонеру Олексію Навальному умовного терміну покарання на реальний у справі "Кіровлісу".