ua en ru

Партія С.Тігіпка "Сильна Україна" вирішила вийти з Блоку В.Литвина.

Партія екс-кандидата в Президенти України Сергія Тігіпка "Сильна Україна" ухвалила рішення про вихід з складу Блоку В.Литвина, передає "Комерсант-Україна".

У Києві відбувся міжпартійний з'їзд, в якому брали участь партії "Сильна Україна" і "Інформаційна Україна". З'їзд проходив в закритому режимі в готелі "Турист". У його роботі взяли участь близько 100 делегатів. Одним з рішень з'їзду стало створення виборчого блоку Сергія Тігіпка "Сильна Україна". "20 і 21 лютого партії провели свої з'їзди, на яких підтримали рішення про створення цього виборчого блоку, - повідомило виданню джерело в "Сильній Україні".- Вчора (21 лютого) ж пройшов об'єднаний з'їзд, на якому також було ухвалено рішення про вихід "Сильної України", як правонаступниці Трудової партії України (ТПУ), з Блоку Литвина".
Як відомо, Блок Литвина був створений для участі в дострокових парламентських виборах в 2007 р. До нього увійшли дві політичні сили - Народна партія і ТПУ. На виборах блок набрав 3,96% і отримав 20 місць в парламенті. 7 з 20 депутатів були представниками ТПУ. 28 листопада 2009 р. Трудову партію України очолив бізнесмен Сергій Тігипко, тоді ж партія була перейменована у "Сильну Україну".
Як заявив виданню народний депутат Сергій Гриневецький (Блок Литвина), незважаючи на вихід партії С.Тігіпка з складу блоку, народні депутати-члени ТПУ не можуть бути відкликані з парламенту. "Як правонаступниця ТПУ "Сильна Україна" може робити будь-які заяви. Але в блок вона входила як Трудова партія України на чолі з Михайлом Сиротою (трагічно загинув 27 серпня 2008 р.). Ось якби депутати самі склали повноваження, тоді б на їх місце зайшли інші", - заявив виданню С.Гриневецький. При цьому він не виключив, що вихід "Сильної України" з складу блоку може бути пов'язаний з планами створення нової коаліції у Верховній Раді, яка могла б запропонувати на пост прем'єр-міністра кандидатуру С.Тігіпка. "Партії регіонів і "Нашій Україні" не вистачає чотирьох чоловік для створення коаліції. Є люди, які готові увійти до Блоку Литвина (представники "Сильної України"), щоб зробити таку коаліцію можливою", - вважає С.Гриневецький.