ua en ru

Партія регіонів зібрала вже 25 підписів депутатів фракції НУ-НС, щоб утворити коаліцію, - Ю.Гримчак.

Партія регіонів зібрала вже 25 підписів депутатів фракції НУ-НС, щоб утворити коаліцію. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат НУ-НС Юрій Гримчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поки що остаточного рішення фракції НУ-НС щодо формування коаліції з Партією регіонів не прийнято, але робота така ведеться і вже зібрано 25 підписів депутатів "НУ-НС" для створення коаліції", - сказав Ю.Гримчак.

При цьому він надав список тих депутатів з фракції НУ-НС, які вже поставили підписи: Оксана Білозір, Юрій Бут, Сергій Василенко, Андрій Давиденко, Мустафа Джемілєв, Ярослав Джоджик, Станіслав Довгий, Давид Жванія, Едуард Зєйналов, Олександр Кліменко, Юрій Костенко, Ігор Кріль, Микола Мартиненко, Анатолій Матвієнко, Віктор Матчук, Леся Оробець, Василь Петьовка, Іван Плющ, Михайло Полянчич, Володимир Поляченко, Олександр Слободян, Віктор Тополов, Віктор Шемчук, Петро Ющенко і Арсеній Яценюк.

Ю.Гримчак підкреслив, що цим депутатам "очевидно обіцяли певні матеріальні блага, але все одно на даний момент 37 підписів, тобто більшості фракції за входження у коаліцію з Партією регіонів немає".

При цьому він повідомив, що відповідний список він отримав, коли представники Партії регіонів проводили з ним відповідні переговори.

В свою чергу, в.о. голови фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що ПР не заперечує достовірності списку депутатів від фракції НУ-НС з 25 чоловік, які поставили підписи за створення коаліції з ПР.
"Якщо в цих списках є підписи депутатів, то вони можуть відповідати дійсності", - заявив він.

В той же час О.Єфремов відзначив, що "оприлюднення цих списків депутатів від фракції НУ-НС" є некоректним". При цьому О.Єфремов запевнив, що "вже наступного тижня ми (ПР) вийдемо на формат коаліції".