ua en ru

Партія регіонів підтримає законопроект про внесення змін до закону про вибори Президента, якщо в ньому будуть враховані поправки КСУ.

Партія регіонів може підтримати законопроект про внесення змін до закону "Про вибори Президента України", якщо в ньому будуть враховані всі поправки Конституційного суду України (КСУ). Про це заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна. На його думку, при підготовці даного законопроекту до другого читання парламент зобов'язаний взяти до відома виводи згідно із законом, які раніше були зроблені КСУ. "В цьому випадку я не виключаю, що ми можемо підтримати даний законопроект", - сказав він.

Нагадаємо, закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів Президента України" був прийнятий парламентом 24 липня 2009 р. 18 серпня 2009 р. Президент України Віктор Ющенко ветував цей закон, але 21 серпня 2009 р. ВР подолала вето Президента. 9 вересня 2009 р. нова редакція закону про вибори набула чинності за підписом В.Литвина. Пізніше В.Ющенко оскаржив цей закон в Конституційному суді України. 19 жовтня КСУ визнав неконституційним ряд положень цього закону. Парламент повинен врегулювати положення закону, визнані судом неконституційними.