ua en ru

Партія "Зелені" стане третьою силою в ВР-2012, - Прогнімак

22 жовтня в Києві відбувся 3-й з'їзд політичної партії «Зелені», на якому делегатами з усіх областей України прийнято одноголосне рішення про самостійну участь у парламентській кампанії 2012 р. і створення фракції «Зелені» у Верховній Раді. На думку лідера партії «Зелені» Олександра Прогнімака, його політична сила має всі шанси стати третьою силою у новому парламенті - завдяки масовій підтримці українцями «зеленої» ідеології і втоми від популізму інших політичних сил, повідомляє прес-служба партії.
Прогнімак зазначив у своєму виступі, що за останні кілька років «зелена» ідеологія в країні стрімко набирає популярність, її ідеї близькі як Сходу, так і Заходу. Українці хочуть дихати свіжим повітрям, пити якісну воду, жити на чистій землі, харчуватися продуктами без ГМО. І тільки партія «Зелені» приділяє головну увагу відстоювання реальних потреб громадян.
«Партія «Зелені» одна з небагатьох, хто не тільки пропагує важливі ідеї для країни, але і добивається їх реалізації. Ніхто не зможе дорікнути нас в розбіжності слова і справи. Я впевнений: на парламентських виборах 2012 р. оцінка виборцем нашої партії «Зелені» буде красномовнішою від будь-яких слів», - підкреслив Прогнімак.
Серед головних досягнень партії «Зелені» за останні півтора року він назвав: створення національного проекту «Програма реагування на кліматичні зміни», відстоювання екологічних поправок до бюджету 2011 р., лобіювання збільшення екологічних штрафів у Податковому кодексі, розробка національного проекту «Зелена енергія» - альтернативи розвитку ядерної енергетики в Україні.
Як зазначив Прогнімак, в жовтні 2010 р. партія «Зелені» здійснила прорив у міжнародному «зеленому» русі - ставши ініціатором транснаціонального Євразійського Об'єднання Зелених Партій (ЄОЗП). Членами ЄОЗП стали «зелені» партії Україні, Росії, Білорусії і Казахстану. Головним досягненням ЄОЗП стала розробка фундаментальної Екологічної Конституції Євразії. Ряд її положень вже використовують у своїй роботі уряди Україна та Росії.
Прогнімак наголосив, що за останні роки збільшилася як підтримка партії «Зелені» по країні в цілому, так і кількість членів партії в усіх областях України. «Наш головний посил для людей: влада - це не самоціль для партії «Зелені». А тільки механізм реалізації «зелених» ідей і своїх обіцянок. Завдяки ефективно вибудуваної роботі з виборцем і «зеленої» ідеології, близької кожному українцеві, за лічені місяці наша партія стала відома по всій країні. Ми не використали віртуальну пропаганду в ЗМІ, не поливали брудом інші партії, а спілкувалися безпосередньо з виборцем. І українці нам повірили», - сказав лідер партії «Зелені».
За його словами, на парламентські вибори партія «Зелені» піде самостійно. Політична сила ні з ким не будемо блокуватися, а також тягнути на своїх плечах до парламенту збанкрутілі партії та ідеології. «Партія «Зелені» позиціонує себе як третя альтернативна сила в країні. Ми - конструктивна опозиція. Ми толерантно ставимося і до влади, і до опозиції. І готові співпрацювати з усіма політичними силами в парламенті, які поділяють «зелені» ідеї», - резюмував Прогнімак.
Нагадаємо, декларація принципів партії «Зелені» складається з 10 пунктів:
1. Кожна людина має право на здорове і довге життя.
2. Кожна людина має право дихати чистим повітрям.
3. Кожна людина має право пити чисту воду.
4. Кожна людина має право на продукти без ГМО.
5. Кожна людина має право на чисті стосунки між людьми, між людьми і природою, між людьми і владою.
6. Кожна людина має право на захист від глобальних негативних змін клімату.
7. Кожна людина має право на гідну оплату праці у власній країні.
8. Народ України має право на збереження унікальних українських чорноземів.
9. Народ України має право жити на чистій землі, без сміттєвих звалищ і «Чорнобиль».
10. Народ України має право на «зелену влада» для реалізації «зелених» заповідей.