ua en ru

Партія “Зелені” зажадала ввести мораторій на закупівлю нових тварин у київський зоопарк

26 травня партія «Зелені» провела під стінами Київської міськадміністрації мітинг на захист вихованців київського зоопарку. Основна вимога активістів партії та її лідера Олександра Прогнімака до міської влади і депутатів Київради - ввести мораторій на закупівлю нових тварин до моменту повноцінного обладнання зоопарку за європейськими стандартами їх змісту.
«Партія «Зелені» неодноразово піднімала перед міською владою і у ЗМІ питання про катастрофічну ситуацію в Київському зоопарку, який за останні роки перетворився на справжній« концтабір для звірів, - зазначив О.Прогнімак. - Улюблені усіма киянами тварини вмирали один за іншим при «дивних обставин» - слон Бой, ведмідь Ося та інші. І все більше ставало відомо, що тварини містилися в жахливих умовах - і банально голодували. Справжньою ганьбою для іміджу Києва і всієї України стало резонансне виключення Київського зоопарку з Європейської асоціації зоопарків. З цього моменту наш зоопарк втратив право взагалі називатися зоопарком».
Партія «Зелені» вимагає від правоохоронних органів розібратися з ситуацією в столичному зоопарку. А також просить керівництво КМДА звернутися до представників Європейської асоціації зоопарків провести відкритий аудит київського зоопарку на відповідність європейським нормам, підкреслив О.Прогнімак.
«Партія «Зелені» не бачить необхідності в покупці нових тварин у столичний зоопарк, поки їм не будуть створені належні умови утримання і харчування, - вважає О.Прогнімак. - Ми хочемо донести до влади: тварини заслуговують такого ж гідного звернення, як і люди».
Також партія «Зелені» просить КМДА і Київрада збільшити фінансування столичного зоопарку з одночасним контролем за використанням бюджетних коштів.