ua en ru

Партія Рабіновича "За життя" проводить багатотисячний безстроковий мітинг під НБУ

Партія Рабіновича "За життя" проводить багатотисячний безстроковий мітинг під НБУ Фото: Вадим Рабінович

Під будівлею НБУ, з 8-го листопада 2016 року активісти оголосили безстроковий мітинг, основні вимоги протестувальників: скасування "непідйомних" тарифів і відставка голови національного банку Валерії Гонтарєвої. Організатори протестів партія "За Життя" та народний депутат Вадим Рабінович, на третій день протестів, до акції приєдналася Надія Савченко. Організатори заявляють, що при потребі, під НБУ вийде мільйон українців, передають українські ЗМІ.

"Голова правління НБУ Гонтарєва — уособлення і величезна складова тієї системи, яка зробила українців бідними, зруйнувала фінансову систему країни і вбила національну валюту. Її відставка — перший крок до реформування системи. Сьогодні під Нацбанк прийшло 5 тисяч, завтра прийде 10, післязавтра 100, а треба буде – вийде і мільйон", - заявив на мітингу лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Коли прокурори і судді, ніколи в житті не працювали в бізнесі декларують "бентлі", машини, катери і яхти потрібно дуже багато переосмислювати. Про що можна говорити, якщо ті, хто зі сцени Майдану закликав боротися за соціальну справедливість не соромлячись, показують жебракові народу свої мільйони, машини, будинки", - додав він.

Рабінович переконаний, що політики і чиновники декларували далеко не останнім у списку своїх величезних багатств. "Думка народу народним обранцям абсолютно до лампочки — зараз вони спокійнісінько сидять у залі засідань ВР, сміються і обговорюють те, як красиво вони всі задекларували. На жаль, з цією Верховною Радою вже нічого не вийде — якщо народ хоче, нехай терпить далі, немає — потрібно виходити на вулиці", - каже народний депутат.

Політик зазначив, що перед українцями стоять дві важливі проблеми проблеми: непідйомні, непосильні тарифи і люди, що сидять в Нацбанку. "З країни виведено 200 з гаком мільярдів гривень, а ми бігаємо по світу і з простягнутою рукою випрошуємо у МВФ мільярд-другий траншу, закладаючи під це майбутнє наших дітей і онуків. Збанкрутілі банки, вбита віра взагалі в банківську систему, скандал з "Михайлівським" і "Форумом", неповернені внески, махінації з валютними вкладами, ошукані люди, над якими знущаються, відбираючи останнє, — скільки ж це можна терпіти" – підсумував народний депутат.