ua en ru

Партія "Самопоміч" отримає додаткове держфінансування за дотримання гендерних квот

Партія "Самопоміч" отримає додаткове держфінансування за дотримання гендерних квот Фото: "Самопоміч" отримає додаткове фінансування за дотримання гендерних квот

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засіданні НАЗК

Політична партія “Об’єднання “Самопоміч” додатково отримає 19 551 615 гривень державного фінансування її статутної діяльності. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції, передає прес-служба НАЗК.

Зазначається, що згідно з п. 1 ч. 1 статті 175 закону “Про політичні партії в Україні” сума в розмірі 10% щорічного обсягу держфінансування статутної діяльності партій розподіляється порівну між політичними партіями, які отримали право на таке фінансування, за умови, що за результатами останніх позачергових виборів нардепів кількість представників однієї статі серед обраних від політичної партії парламентарів не перевищує двох третин від загальної кількості депутатів, обраних від цієї політичної партії.

"Відповідно до протоколу Центральної виборчої комісії… у політичної партії “Об’єднання “Самопоміч” із 32 обраних народних депутатів 21 однієї статі, що не перевищує двох третин від загальної кількості. У решти політичних партій, представлених в парламенті, не витримується цей показник", - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що з 27 обраних народних депутатів “Опозиційного блоку” 24 особи однієї статі. У “Народному фронті” з 64 обраних депутатів – 52 однієї статі. Співвідношення у “Блоці Петра Порошенка” 63 проти 50. У Всеукраїнському об’єднанні “Батьківщина” – з 17 обраних нардепів 13 однієї статі. А у Радикальній партії Олега Ляшка з 22 обраних парламентарів 19 однієї статі.

Нагадаємо, у кінці вересня в НАЗК повідомили, що політичні партії "Блок Петра Порошенка", "Самопоміч", "Народний фронт" і Радикальна партія Олега Ляшка отримають кошти на фінансування статутної діяльності.