ua en ru

Партія регіонів намагається витіснити "Удар" з коаліції, - Карпунцов

Партія регіонів намагається витіснити "Удар" з коаліції. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат від "Удару" Валерій Карпунцов.

Партія регіонів намагається витіснити "Удар" з коаліції. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат від "Удару" Валерій Карпунцов.

"Так, це відбувається ... у регіоналів є бажання зайти повністю і зробити іншу коаліцію, отримати посади. Вони тоді були при посадах і зараз хочуть бути при посадах ... Зараз вони хочуть знову прийти до влади", - зазначив нардеп.

За його словами, "Батьківщина" намагається домовитися з регіоналами, щоб отримати їхні голоси, за ті законопроекти, за які "Удар" не хоче голосувати.
"Починають щось розповідати ... а чого ми не голосуємо? Чи немає домовленості про порядку денному, або висувають лобістські закони, або ви хочете дати черговий хабар регіоналам, щоб вони голосами підтягували ... не влаштовує позиція тих депутатів, які хочуть, щоб в країні відбулися докорінні зміни, тоді йдуть до Партії регіонів дають їм квоти з посадами і залучають до голосування", - сказав він.

Він додав, що вчорашнє ухвалення закону про опозицію було для того, щоб задобрити регіоналів.

"Є підозра, що це була спроба дати Партії регіонів черговий хабар у вигляді опозиційних посад для того, щоб вони і далі підтримували", - розповів він.

Карпунцов зазначив, що УДАР і надалі буде відстоювати свою позицію в коаліції. Але, якщо їх там не буде, то партія залишиться в опозиції.

"Бігати і випрошувати ми не будемо. Ми будемо позицією, з якою ми були на Майдані і далі відстоювати. Влаштовує вона наших партнерів по коаліції чи ні. Ми не намагаємося створити іншу коаліцію. Значить будемо в опозиції", - пояснив депутат.