ua en ru

Партія Меркель програла вибори у Нижній Саксонії

Партія Меркель програла вибори у Нижній Саксонії Фото: Ангела Меркель (flickr.com/europeancouncil_meetings)

Соціал-демократів підтримали 36,9% виборців, Християнсько-демократичний союз (ХДС) - 33,6%

На виборах в ландтаг федеральної землі Нижня Саксонія лідирує Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН). Про це свідчать офіційні попередні результати виборів, опубліковані ввечері в неділю, 15 жовтня, повідомляє Deutsche Welle.

Повідомляється, що соціал-демократів підтримали 36,9% виборців. За їх головних конкурентів - Християнсько-демократичний союз (ХДС) на чолі з канцлером Ангелою Меркель проголосували 33,6% виборців. Третє місце займає партія "зелених" з 8,7% голосів.

Далі йдуть ліберальна Вільна демократична партія (Вдп) - 7,5% і правопопулистского "Альтернатива для Німеччини" (АПН) - 6,2%.

Як зазначає видання, вибори до ландтагу Нижньої Саксонії не планували проводити всього через три тижні після общефедеральных, так як вони були призначені на початок 2018 року.

Проте наголошується, що з-за того, що одна з депутатів правлячої тут коаліції соціал-демократів і "зелених" перейшла на бік християнських демократів, земельне уряд втратив більшість у місцевому ландтазі і були оголошені дострокові вибори.

Видання підкреслює, що голосування в Нижній Саксонії може стати важливим сигналом для канцлера ФРН Ангели Меркель напередодні формування нового уряду. Переговори про урядової коаліції в Німеччині стартують 18 жовтня.

Нагадаємо, згідно з даними опитування, у Німеччині рейтинг блоку Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС) впав до найнижчого рівня за останні 6 років.