ua en ru

Партія Л. Гбагбо закликала своїх прихильників "припинити війну" і "ескалацію насильства"

Партія колишнього лідера Кот-д'Івуара Лорана Гбагбо закликала своїх прихильників "припинити війну" і "ескалацію насильства", передає радіо "Свобода".

Про це заявив лідер партії Народний фронт Паскаль Аффі Н'Гуессан, що знаходиться разом з іншими колишніми вищими чиновниками держави в готелі в місті Абіджан під захистом нинішнього Президента Алассана Уаттара і миротворців ООН.

В кінці листопада 2010 р. в Кот-д'Івуарі пройшов другий тур президентських виборів, за підсумками яких обидва кандидати - і Л.Гбагбо і лідер опозиції А.Уаттара - оголосили про свою перемогу. Перший користувався підтримкою в основному християнського населення, другого підтримують мусульмани. Країни світової спільноти, насамперед США, визнали главою країни А.Уаттара і закликали Л.Гбагбо піти у відставку. Однак останній не погодився віддавати владу. Боротьба між прихильниками та противниками обох політиків набула характеру збройного протистояння. У конфлікт втрутилися миротворчі війська ООН, які заарештували Л.Гбагбо. ООН заявила, що він буде притягнутий до відповідальності.