ua en ru

Партія Іспанії нагородила Тимошенко за внесок у захист демократії

Політична партія Іспанії "Уніо Демократіка де Каталунія" (Unio Democratica de Catalunya) нагородила лідера української опозиції Юлію Тимошенко медаллю Мануеля Карраско Формігуера (Manuel Carrasсo Formiguera) за її внесок у захист демократії, свободи та боротьбу за відновлення верховенства права в Україні, повідомила прес-служба ВО "Батьківщина".

У церемонії, яка відбулася у Барселоні, взяли участь донька Юлії Тимошенко Євгенія та заступник голови партії "Батьківщина", Голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря.

"Зараз Юлія Тимошенко стала жертвою політично-вмотивованого судового процесу, під час якого постійно порушувалися права людини. Вона страждає, як страждав пан Карраско", - наголосив голова виконавчого комітету іспанської партії Жозеф Антоні Дюран Лейда, передаючи медаль Євгенії Тимошенко.

"Ми щиро захоплюємося тим, як навіть за ґратами пані Тимошенко захищає демократію та бореться за відновлення верховенства права. Ми вважаємо, що вона дійсно заслуговує на цю високу нагороду", - підкреслив він.

Євгенія Тимошенко подякувала за нагороду та підтримку її мами і України.

Медаль Мануеля Карраско Формігуера, яка є найвищою відзнакою "Unio Democratica de Catalunya" за захист демократичних цінностей, отримували колишній Президент Чехії Вацлав Гавел (2007), Президент Європейського Парламенту Ганс-Герт Пьоттерінг (2008) та інші.

В основі партії "Уніо Демократіка де Каталунія", яку було утворено у 1931 р., лежить ідеологія гуманізму та християнської демократії.

Читайте також: Іспанія нагородить Тимошенко медаллю за внесок у захист демократії