ua en ru

Партії в Раду повинні обиратися за відкритими списками, - Поплавський

Партії повинні обиратися за відкритими списками. Про це заявив народний депутат Михайло Поплавський, коментуючи нещодавнє голосування за зміни до Закону "Про вибори народних депутатів".

"Народ України повинен знати за кого голосує у списках політичних партій,це дозволить прибрати з політики корупцію. Нам потрібна та модель виборів, яка приведе до парламенту чесних людей, які не зароблятимуть гроші, а професійно робитимуть свою справу", - зазначив Поплавський.

Крім того депутат наголосив на необхідності узаконення люстрації у владі. "Ми повинні ухвалити законопроект, який би закрив дорогу до чиновницьких крісел корупціонерам та легалізувати Люстраційний комітет. Я голосував за внесення даного законопроекту до порядку денного у вівторок . Проте, нажаль, його не було прийнято ", - підкреслив Поплавський.

"Народні депутати мають ухвалити вищезазначені закони, аби більше ніколи Верховна Рада не могла приймати ганебні закони, на кшталт документів від 16 січня цього року", - підсумував депутат.

Нагадаємо "тоталітарні закони" від 16 січня були ухвалені у Верховній Раді для придушення Майдану. Згодом журналісти з'ясували, що зазначені закони було ухвалено з численними порушеннями. Було доведено, що ряд депутатів, включаючи Михайла Поплавського, не піднімали руки і не голосували за цей закон.