ua en ru

Партії місцевих лідерів перемагають загальнонаціональні, - експерт

Основною тенденцією поточної передвиборчої кампанії є регіоналізація місцевої політики. Таку думку висловив політичний експерт, керівник центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Порядок денний буде суттєво відрізнятися в залежності від регіону", - зазначив він.

У зв'язку з цим рейтинг місцевих політиків вже сьогодні вищий, ніж загальноукраїнських, зазначив експерт.

"Якщо ми зараз подивимося, наприклад, на рейтинг Кернеса або Хотлубея, на місцях він значно вищий. Подобається це комусь чи ні, але під 30% - це суттєвий показник", - зазначив Золотарьов.

За його словами, критичним показником, який вплине на вибір, стане близькість і доступність політиків і їхніх партій.

"Коли зараз почнеться "білий шум" і люди будуть повністю дезорієнтовані, вони потягнуться до знайомих кольорів партійних прапорів і тих людей, яких вони знають. У яких є багаж реальних справ. І це, значною мірою, визначить остаточний результат", - підкреслив керівник "Третього сектора".

Він також звернув увагу на готовність виборців на Сході України прийти на виборчі дільниці. "У ряді міст це на рівні 50-55%", - сказав експерт.

Він зазначив, що боротьба буде проходити між традиційними парламентськими силами і новими партіями, представленими місцевими лідерами. Серед таких Золотарьов зазначив радикалів з "Укропу", і місцевих мерів і господарників з партії "Наш край".

"Основна увага буде прикута до результатів у таких містах, як Харків, Дніпропетровськ, Одеса і Київ, у меншій мірі - Львів", - підкреслив політолог.