ua en ru

Партії Берлусконі загрожує банкрутство через борг в 88 млн євро

Партії Берлусконі загрожує банкрутство через борг в 88 млн євро Фото: Сільвіо Берлусконі

Судові пристави буквально спустошили офіс партії

Політичній партії "Вперед, Італія" екс-прем'єра і медіамагната Італії Сільвіо Берлусконі загрожує банкрутство через борг в 88 млн євро. Про це повідомляє "Российская газета".

"Судові пристави буквально спустошили офіс партії, яка орендує цілий поверх в старовинному палаці в самому "серці" Риму, розташованому на площі San Lorenzo in Lucina. За неоплачені рахунки у "Вперед, Італії" вилучили розкішні меблі (столи, крісла та стільці), а також дорогу техніку загальною вартістю 8 тис. євро. Ці гроші всього лише крапля в морі, порівняно з тими боргами, якими за останні роки обросла партія. На сьогоднішній день вони досягли критичної позначки в 88 млн євро. Як зазначають італійські ЗМІ, настільки гігантська сума була взята в кредит особисто під поручительство самого Сільвіо Берлусконі ", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, ще кілька років тому рух "Вперед, Італія!" був одним з найбільш "багатих" партій в країні.

"Екс-Кавальере балував "своїх" пишними вечірками, дорогими подарунками - ювелірними прикрасами, гаджетами і поїздками на екзотичні курорти. Вперше про несподівані підступи кризи члени партії дізналися з вуст свого щедрого батька-засновника. "Вода підступила до горла", - попередив прихильників Берлусконі ще в червні 2014-го року", - відзначає ЗМІ.

Починаючи з 2014 р в партії почалися масові скорочення, внаслідок яких було звільнено "кістяк" римської адміністрації - особисті секретарі Берлусконі, його радники, а також прес-секретарі колишнього прем'єра. Як повідомляється, рік тому свої проблеми "Вперед, Італія!" пояснювала введенням закону, що забороняє політичним рухам отримувати фінансування з державної скарбниці.

Берлусконі намагається врятувати своє "дітище". Зокрема він запропонував "нещадно виключати з партійних лав тих, хто безвідповідально відмовляється виплачувати внески". Однак, як повідомляється, на думку місцевих оглядачів, "Вперед, Італії!" навряд чи вже вдасться уникнути навислого над нею банкрутства. Єдиним виходом журналісти бачать виплату боргу партії самим Берлусконі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховний суд Італії остаточно виправдав Берлусконі у "справі Рубі".