ua en ru

Парламентська більшість на наступному тижні має намір внести зміни у виборче законодавство, - опозиція

Парламентська більшість на наступному тижні має намір внести зміни у виборче законодавство, зокрема, виключити із закону про вибори народних депутатів пункт про те, що виборчі бюлетені є бланками суворої звітності. Про це на брифінгу сьогодні заявили лідери Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба партії.

Турчинов наголосив, що для того, щоб утриматись у своїх кабінетах, влада готує тотальну фальсифікацію виборів, про що свідчить ще й внесений на розгляд парламенту законопроект № 11035, який пропонує внести зміни до закону про вибори.

Читайте також: ПР може контролювати до 90% ДВК, - Турчинов

При цьому політик нагадав позицію Венеціанської комісії про неприпустимість внесення змін до виборчого законодавства мінімум за рік до виборів.

"Янукович та його команда свідомо йдуть на це, ведуть країну до повної міжнародної ізоляції, до невизнання виборів прозорими і демократичними", - наголосив Турчинов.

Читайте також: Яценюк звинуватив Клюєва в "кришуванні" партій-карликів

У свою чергу Яценюк підкреслив, що минулого тижня опозиції вдалося зняти з розгляду законопроект № 11035, внесений Кабінетом міністрів, проте, Партія регіонів знову намагається включити його до порядку денного.

Він пояснив, що цей законопроект не тільки передбачає внесення змін до закону про вибори народних депутатів, він ще й пропонує вилучити пункт про те, що виборчі бюлетені є бланками суворої звітності.

"Це означає, що вони зможуть друкувати ці бюлетені у себе в підвалі, в офісі Партії регіонів, і там же їх знищувати", - заявив Яценюк.

При цьому він нагадав, що згідно із законом про вибори, виборчі бюлетені мають зберігатися протягом п'яти років.

"І як тільки ми прийдемо до влади, кожен член комісії нестиме особисту відповідальність. Але ж вони хочуть знищити всі докази фальшування виборчого процессу", - наголосив політик.

Нагадаємо, вибори народних депутатів України відбудуться 28 жовтня 2012 р.