ua en ru

На парламентських виборах у Вірменії перемогла правляча партія

На парламентських виборах у Вірменії перемогла правляча партія Фото: вибори у Вірменії

Республіканська партія набирає приблизно 46% голосів

До парламенту Вірменії проходять чотири партії, а лідирує правляча Республіканська партія з 46% голосів. Про це свідчать дані екзит-полу, проведеного компанією Baltic Surveys / The Gallup Organization на замовлення телеканалу "Еркір медіа", передає News.am.

Зазначено, що друге місце на виборах із 25% посів "Блок Царукяна". Третю сходинку, згідно з опитуванням, посідає опозиційний блок "Елк" ("Вихід") - 10%, а на четвертій позиції - Вірменська революційна федерація Дашнакцутюн із 5%.

Повідомляється, що загалом було опитано 19 130 виборців. Опитування проводилися в усіх 13 виборчих округах на 125 виборчих дільницях.

Для проходження до парламенту партіям необхідно набрати більше 5% голосів, партійним блокам - більше 7%.

Станом на 17:00 за місцевим часом явка на виборах у Вірменії, за даними ЦВК, склала 50,93%.

Як відомо, парламентські вибори у Вірменії проходили за новою системою - виключно пропорційною. Обирався мінімум 101 депутат терміном на п'ять років, ще чотири місця зарезервовані для представників етнічних меншин. У парламенті попереднього скликання було 131 депутатське місце.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Республіці Вірменія сьогодні, 2 квітня 2017 року, проходять вибори парламентарів Національних зборів.