ua en ru

У парламенті розглянуть вимоги петиції про відключення телеканалів

У парламенті розглянуть вимоги петиції про відключення телеканалів Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Парубій підкреслив, що частина інформаційного простору України окуповується Росією

Петиція про відключення телеканалів набрала рекордну кількість голосів для розгляду її у Верховній раді, для чого у парламенті підготують законопроект або постанову про врегулювання у сфері інформаційної безпеки. Про це повідомив голова ВР Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

Парубій наголосив, що частина інформаційного простору України окуповується Російською Федерацією.

"Стосовно петиції. Справді петиція набрала на сьогодні рекордну кількість голосів. Питання інформаційної безпеки надзвичайно важливе для України. Частина інформаційного простору України окуповується Російською Федерацією. Нажаль, деякі ЗМІ ведуть себе як ДРГ, а не як вільні засоби масової інформації. Згідно регламенту, після того, як петиція набрала необхідну кількість голосів , я дав доручення, щоб були підготовлені пропозиції", - заявив голова Ради.

За словами спікера, врегулювання питання інформаційної безпеки потребує підготовки окремого законопроекту або постанови.

"Це може бути або проектом постанови, або проектом закону. Після того, як вони будуть підготовлені, я невідкладно поставлю їх на розгляд ВР", - додав він.

Нагадаємо, глава правління "Національної громадської телерадіокомпанії України" Зураб Аласанія заявив, що Державний Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення 25 вересня відключив мовлення телеканалу "UA: Перший" за борги.

Як писало РБК-Україна раніше, комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики звернеться до Ради національної безпеки і оборони у зв'язку з відключенням ефірного наземного аналогового мовлення.