ua en ru

В парламенті Косово опозиція знову застосувала сльозогінний газ

В парламенті Косово опозиція знову застосувала сльозогінний газ Фото: в Косово шість опозиційних депутатів були відсторонені від участі у засіданнях через порушення порядку

В результаті, дебати щодо обрання президента були перервані

В парламенті Косово сьогодні, 26 лютого, опозиція розкрила три каністри зі сльозогінним газом , в результаті чого дебати щодо обрання президента були перервані, а депутати незабаром покинули зал. Про це передає видання ABC News.

Повідомляється, що шість опозиційних депутатів були відсторонені від участі у засіданнях через порушення порядку, а одного з них забрала поліція.

До того, як їх дебати були перервані, депутати обговорювали, призначати президентом Хашима Тачі, главу МЗС в уряді Косово чи ні.

Зазначимо, незалежність Косова від Сербії була проголошена в 2008 році. На початку 2016 року Єврокомісія подав в Раду ЄС "законодавче пропозицію про регулювання 539/2001".

Раніше повідомлялося, що у столиці Косова Пріштіні опозиція розбила наметовий табір перед будівлею уряду і вимагає його відставки, а також нових виборів.

Нагадаємо, 19 лютого на вході в парламент Косово опозиційна влада пронесли в будівлю балончики зі сльозогінним газом і розпорошила його під час засідання.

Раніше, 14 грудня, опозиційні депутати розпорошили газ у парламенті Косово, намагаючись змусити уряд країни відмовитися від угод з Сербією і Чорногорією.