ua en ru

У парламенті Британії знайдено підозрілу речовину, двоє госпіталізованих

У парламенті Британії знайдено підозрілу речовину, двоє госпіталізованих Фото: парламент Великобританії (flickr.com UK Parliament)

У зв'язку з інцидентом територія навколо будівлі оточена

В будівлі парламенту у Вестмінстері (Великобританія) госпіталізували двох людей після знайденої підозрілої речовини. Про це повідомляє AFP.

"Двоє госпіталізованих після "підозрілого пакету", знайденого в парламенті Великобританії: поліція", - йдеться в повідомленні.

За даними Reuters, британська поліція проводить першочергові слідчі дії у зв'язку з виявленням підозрілої речовини в будівлі парламенту.

У зв'язку з інцидентом територія навколо будівлі оточена, евакуація не проводилася.

"Ми вже знаємо про потенційної ситуації, пов'язаної з підозрілою речовиною. Поліція Лондона веде розслідування", - йдеться в заяві поліції.

Нагадаємо, на початку березня стало відомо, що Великобританії госпіталізували з серйозним отруєнням колишнього шпигуна Сергія Скрипаля, який в 1990-х і початку 2000-х передавав Лондону дані про російських розвідників, які працюють під прикриттям в Європі.

Скрипаль, коли полковник у російської військової розвідки, був визнаний винним у державній зраді в Росії в 2006 році, він був арештований у 2004 році Федеральною службою безпеки Росії (ФСБ) за підозрою у видачі десятків російських агентів британської розвідки і був засуджений до 13 років позбавлення волі. Пізніше він був помилуваний у 2010 році президентом Дмитром Медведєвим в рамках шпигунського обміну, щоб повернути 10 російських агентів у США назад у Москву.