ua en ru

Парламентарі мають намір звернутися до ОБСЄ з проханням відреагувати на зміни до Регламенту ВР.

Зміни до Регламенту Верховної Ради, якими дозволяється вступ до коаліції окремим депутатам - це конституційний переворот. Про це сьогодні заявили народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв, представники парламентської фракції НУ-НС Борис Тарасюк та Володимир Стретович, а також колишній міністр внутрішніх справ та лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко на спільному брифінгу, передає прес-служба БЮТ.

«Це є переворот. Це крок Януковича та Азарова до узурпації влади», - сказав С.Соболєв. Він також наголосив, що «ми попереджали Костенка (нардеп від НУ-НС, лідер УНП), що всі торги за губернаторство та посади міністрів закінчаться провалом».

«Ми попереджали Яценюка (нардеп від НУ-НС, кандидат на посаду Президента України на останніх виборах), що всі спроби стати прем'єр-міністром в уряді регіоналів закінчаться тим, чим завжди закінчувалися подібні торги. Ми попереджали групу Балоги (група «Єдиний центр» у складі фракції НУ-НС), що спроби закріпити за собою Закарпаття закінчаться тим, чим завжди закінчував Янукович», - наголосив C.Соболєв.

На думку Ю.Луценка, сьогоднішнє голосування з питань Регламенту ВР - це виклик тим, хто вважає себе українцем і демократом. «Єдина відповідь - це загальна мобілізація українських сил», - підкреслив Ю.Луценко.

А Б.Тарасюк впевнений, що Партія регіонів своїми діями повертає країну в 2007 р., коли «ПР скуповувала депутатів, щоб створити більшість під Януковича». Лідер НРУ повідомив, що національно-демократичні сили будуть звертатися до ОБСЄ, Венеціанської комісії та інших міжнародних авторитетних організацій з вимогою відреагувати на дії ПР.