ua en ru

Парламент Британії підтримав ініціативу Мей про дострокові вибори

Парламент Британії підтримав ініціативу Мей про дострокові вибори Фото: Тереза Мей

Дострокові парламентські вибори в Британії повинні відбутися 8 червня

Парламент Великобританії підтримав ініціативу прем'єр-міністра Терези Мей про дострокові парламентські вибори. За дострокові вибори проголосували 522 депутати з 650, передає Reuters.

За рішення проголосувало на 100 депутатів більше, ніж прогнозувалося.

До сьогоднішнього рішення парламенту вибори у Великобританії були заплановані на 2020 рік.

"Я вірю, що в цей момент величезного національного значення тут, у Вестмінстері, має панувати єдність, а не розділення", - сказала Мей в парламенті.

Агентство повідомляє, що перемога на виборах дала б Мей широкі повноваження, які можуть тривати до 2022 року. Цього періоду достатньо, щоб завершити переговори по Brexit та укласти нові торговельні угоди з ЄС для зміцнення економіки Британії.

"Загальні вибори забезпечать країні п'ятирічне сильне і стабільне лідерство для проведення переговорів і досягнення успіху в результаті, і це має вирішальне значення", - додала прем'єр-міністр.

Тереза Мей прийшла до влади в результаті відставки колишнього прем'єра Девіда Кемерона, який пішов з посади після минулорічного голосування по Brexit.

Нагадаємо, Мей виключила повторне голосування по Brexit. Також британський прем'єр відмовилася брати участь у теледебатах на майбутніх виборах.