ua en ru

Парламент удосконалив процедуру застосування санкцій Нацтелерадіо

Парламент удосконалив процедуру застосування санкцій Нацтелерадіо Фото: Верховна Рада України

Законопроект підтримали 236 парламентарів

Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект №4815 "Про внесення змін до закону "Про телебачення і радіомовлення"(щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення)". За відповідний проект закону з другого разу проголосували 236 нардепів (спочатку 221 депутат), передає кореспондент РБК-Україна.

Так, передбачається створення чіткої процедури визначення розміру штрафних санкцій та їх застосування Нацрадою.

Відповідно до закону, розрахунок розмірів штрафів буде здійснюватися відповідно до нарахованого розміром ліцензійного збору ліцензіату за видачу ліцензії, не враховуючи умов (зменшення/збільшення), який діє на момент прийняття Нацрадою рішення про накладення штрафу.

Документом передбачається можливість безпосереднього накладення штрафних санкцій за порушення положень законопроекту з метою уникнення негативних наслідків для суспільства і держави.

Також встановлюється можливість застосування Нацрадою штрафних санкцій незалежно від того, чи застосовувалася до порушника санкція у вигляді попередження.

Нагадаємо, в кінці вересня за результатами моніторингу, проведеного Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, в Україні були заборонені ще три російські телеканали.