ua en ru

Нацтелерадіо заборонив в Україні ще три російські телеканали

Нацтелерадіо заборонив в Україні ще три російські телеканали Фото: Нацтелерадіо заборонив в Україні ще три російські телеканали

Мова йде про канали "Соmedy TV", "Наш футбол" і "Карусель"

За результатами моніторингу, проведеного Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, в Україні були заборонені ще три російські телеканали. Про це йдеться в повідомленні регулятора на офіційному сайті.

Мова йде про канали "Соmedy TV", "Наш футбол" і "Карусель".

Так, "Соmedy TV" було вилучено з переліку дозволених каналів по причині того, що він припинив своє мовлення.

На телеканалі "Наш футбол" було зафіксовано розміщення комерційної реклами, що порушує українське законодавство, так як реклама в програмах іноземного походження заборонена.

Порушення закону про рекламу було зафіксовано і у дитячого телеканалу "Карусель". При цьому, там же було виявлено і ще одне порушення українського законодавства. Так, в ефірі програми "доброго ранку, діти!» була показана віртуальна карта Росії, в яку включена Автономна республіка Крим як один з регіонів.

"З урахуванням всіх виявлених порушень українського законодавства, Національна рада вирішила вилучити зазначені іноземні телеканали з переліку дозволених для ретрансляції", - підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, в Україні майже на 20% зменшилася кількість супутникових телеканалів РФ.