ua en ru

Парламент посилив соцзахист дітей загиблих журналістів

Парламент посилив соцзахист дітей загиблих журналістів Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Закон було розроблено на виконання указу президента

Верховна рада України підтримала в другому читанні законопроект №7537 "Про внесення зміни до статті 1 закону "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо визнання дітей журналістів, які загинули або яким встановлено інвалідність 1 групи у зв'язку з виконанням професійних обов'язків, дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки", передає кореспондент РБК-Україна.

Законопроект з другої спроби підтримав 241 нардеп.

Таким чином, парламент на законодавчому рівні визнав дітей журналістів, які загинули або яким встановлено інвалідність І групи у зв’язку з виконанням професійних обов’язків, дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Зазначимо, даний проект було розроблено на виконання указу президента Петра Порошенка від 16 вересня 2017 року № 280 "Про додаткові заходи щодо соціального захисту дітей журналістів, які загинули (померли) або яким встановлено інвалідність у зв’язку з виконанням професійних обов’язків".

Крім того, Рада внесла у даний перелік дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність першої або другої групи.

Як писало РБК-Україна у матеріалі "Буллінг у законі: як депутати пропонують боротися з дитячою агресією", парламент може прийняти закон про булінг на одному з найближчих засідань.

Нагадаємо, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що МОН завершило підготовку правової бази по відповідальності за булінг; законопроект з відповідною доробкою готовий до прийняття в парламенті.

Як писало РБК-Україна раніше, 7 вересня комітет з питань науки і освіти рекомендував Верховній раді прийняти законопроект №8584 щодо протидії булінгу.