ua en ru

Парламент Словаччини схвалив проведення дострокових виборів - умова для ратифікації законопроекту по EFSF

Парламент Словаччини схвалив проведення дострокових парламентських виборів в березні 2012 р., виконавши ключову умову для ратифікації законопроекту про розширення повноважень Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF). За підсумками голосування 143 депутати висловилися "за" проведення дострокових парламентських виборів 10 березня 2012г., 3 - "проти", передає Associated Press.
Напередодні після тривалих дебатів парламент Словаччини відхилював ратифікацію плану по розширенню повноважень EFSF, внаслідок чого правляча партія країни на чолі з прем'єр-міністром Іветою Радічовою отримала вотум недовір'я. Невдача була викликана вирішенням партії "Свобода і солідарність" (SAS), що входить до в чотирьохпартійної правлячої коаліції Словаччини, утриматися від голосування і зірвати ратифікацію.
Пізніше стало відомо, що партії-учасниці правлячої коаліції Словаччини і лідер опозиції Роберт Фіко домовилися схвалити проект по розширенню повноважень EFSF при повторному голосуванні з даного питання.