ua en ru

Парламент Румунії наступного тижня розгляне закон про партнерські одностатеві стосунки

Парламент Румунії наступного тижня розгляне закон про партнерські одностатеві стосунки Ілюстративне фото (twitter.com/parniplus)

Громадянське партнерство між одностатевими партнерами може стати альтернативою шлюбу в Румунії

На наступному тижні в парламент Румунії буде передано законопроект, який вводить поняття громадянського партнерства для одностатевих партнерів. Про це повідомив міністр у європейських справах румунського уряду Віктор Негреску, передає РБК-Україна з посиланням на agerpres.

За словами Негреску, парнерство стане альтернативою шлюбу, що дозволить одностатевим парам оформити стосунки.

"Цей проект готовий, він був обговорений з партнерами з цивільного співтовариства, з соціальними діячами, з політичними формуваннями, наступного тижня він буде переданий до парламенту", - сказав міністр.

Нагадаємо, у Румунії через низьку явку провалився дводенний референдум щодо внесення до конституції поправок з закріпленням визначення шлюбу як "союзу між чоловіком та жінкою". Для визнання референдуму таким, що відбувся потрібна явка не менше 30% від тих, що мають право голосу громадян Румунії. ЦВК заявила про 18,87% тих, хто проголосували за 2 години до закінчення голосування.

Раніше Конституційний суд Румунії визнав одностатеві пари сім'ями. Рішення було винесено у справі американо-румунської пари, яка попросила Бухарест визнати їх зареєстрований в Бельгії шлюб.