ua en ru

Парламент скасував обов'язкове використання печаток на офіційних документах

Парламент скасував обов'язкове використання печаток на офіційних документах Фото: Верховна Рада України

За документ після декількох невдалих спроб проголосували 226 нардепів

Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект №4194 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями". За документ після декількох невдалих спроб проголосували 226 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Законопроект удосконалить державне регулювання використання печаток у господарській діяльності.

Так, згідно з документом, із законодавства виключаються вимога про обов'язкове використання печаток (незалежно від їх наявності у суб'єктів господарювання), виключається можливість визнання документа (угоди, угоди) недійсним (неукладеним, недосконалим) у зв'язку з відсутністю відбитка печатки.

Крім того, передбачається виключити необхідність використання печаток у взаємовідносинах суб'єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування.

Також документом встановлюється адміністративна відповідальність за вимагання державним органом або органом місцевого самоврядування наявності відбитка печатки на офіційному документі.

Нагадаємо, ВР підтримала у другому читанні законопроект №5105 "Про внесення змін до закону "Про інвестиційну діяльність" (щодо державних інвестиційних проектів)".