ua en ru

Рада відмовилась підвищувати зарплати нардепам, проваливши кошторис на 2017 рік

Рада відмовилась підвищувати зарплати нардепам, проваливши кошторис на 2017 рік Фото: ВР провалила свій кошторис

Загальна сума кошторису складає 1 128 399,4 тисяч гривень

Верховна Рада України не змогла затвердити свій кошторис на 2017 рік. Так, проект постанови №5573 "Про фінансове забезпечення діяльності Верховної Ради України" не отримав необхідної кількості голосів парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що за основу документ підтримали лише 117 нардепів, пропозицію повернути його в комітет на доопрацювання - 223 парламентаря, повернути в Апарат ВР - 208 депутатів.

"Проект постанови №5573 відхилено", - зазначив спікер Ради Андрій Парубій

Підкреслимо, що голова ВР також ставив на рейтингове голосування три пропозиції: прийняти кошторис з його поправкою, прийняти її в редакції комітету і прийняти документ без підвищення зарплат парламентаріїв. Однак в ході голосування жоден з варіантів не знайшов підтримки серед нардепів.

Так, відповідно до документу, загальна сума кошторису складає 1 128 399,4 тисяч гривень.

Кошторисом також встановлювалися розміри фінансового забезпечення діяльності народних депутатів України.

Зокрема, посадові оклади депутатів ВР були визначені в прожиткових мінімумах для працездатної особи та встановлюються в таких розмірах:

  • голова Верховної Ради України – 20;
  • перший заступник голови ВР – 19,2;
  • заступник голови Ради – 18,7;
  • голова комітету ВР, Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, керівник депутатської фракції (депутатської групи) у Раді – 18,0;
  • перший заступник, заступник голови комітету ВР, Спеціальної контрольної комісії Ради з питань приватизації, секретар комітету парламенту, Спеціальної контрольної комісії ВР з питань приватизації, заступник керівника депутатської фракції (депутатської групи) у Раді – 17,0;
  • голова підкомітету комітету ВР – 16,5;
  • член комітету Ради – 16,2.

Нагадаємо, відповідно до розробленого Кабміном додатку до постанови парламенту "Фінансове забезпечення діяльності народних депутатів", оклади парламентаріїв збираються прив'язати до прожиткового мінімуму працездатного громадянина (1600 гривень), тоді як раніше депутатська зарплата нараховувалася виходячи з мінімальної заробітної плати.