ua en ru

Парламент звільнив благодійні SMS від податків

Парламент звільнив благодійні SMS від податків Фото: засідання Ради

Рада внесла відповідні зміни в Податковий кодекс

Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроект №2297 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних текстових повідомлень". Документ підтримали 299 депутатів ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, пропоновані законом зміни дозволять звільнити благодійні текстові повідомлення від оподаткування, що забезпечить перерахування на благодійність усієї заявленої абонентом суми і надасть можливість оператору телекомунікацій компенсувати податки, які були сплачені в момент отримання ним передоплати від абонента.

Документом передбачається внести зміни в закон "Про благодійну діяльність та благодійні організації", "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" з метою надання визначення благодійних текстових повідомлень і звільнення такого виду благодійності від оподаткування

Крім того, ВРУ підтримала в цілому законопроект №3467 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень)".

"Звільняються від оподаткування операції оператора телекомунікацій з надання телекомунікаційних послуг в частині здійснення благодійного телекомунікаційного повідомлення на благодійні цілі", - говориться в тексті закону.

Також передбачається, що зменшення суми податкових зобов'язань платника податку - постачальника оператора телекомунікацій у разі відмови абонента від підписки, але не отриманих телекомунікаційних послуг, дозволяється при перерахуванні частини суми попередньої оплати телекомунікаційних послуг в якості благодійної пожертви при виконанні благодійного телекомунікаційного повідомлення за дорученням абонента

Нагадаємо, комітет Ради підтримав продовження мораторію на продаж землі до 2018.