ua en ru

У трьох областях України існує екологічна проблема з водопостачанням

У трьох областях України існує екологічна проблема з водопостачанням Фото: Мінекології

У Мінекології заявили про проблеми з водопостачанням у трьох областях

У Міністерстві екології та природних ресурсів України заявили про погіршення якості джерела питного водопостачання для міст і сіл Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей. Про це повідомили в прес-службі міністерства.

"Відбулося істотне погіршення якості поверхневих і підземних вод, які є джерелом питного водопостачання для міст і сіл Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією Мінекології, це сталося через проблеми скидання надлишків стічних вод у річку Інгулець, яка не вирішувалася протягом декількох десятиліть.

Так, Міжвідомча робоча група при міністерстві підготувала проект Плану заходів щодо поетапного зменшення обсягів скидання надлишків стічних вод у річку Інгулець, поліпшення якості води в басейні зазначеної річки, а також Карачунівському водосховищі, водозаборі Інгулецької зрошувальної системи, до 2025 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що громадські активісти представили проекти з захисту деяких малих річок Києва, які частково знаходяться під землею. Наприклад, для Почайної і Либіді вони пропонують облаштувати на берегах парки відпочинку, громадський простір і спортивне містечко. Основною проблемою для цих річок наразі залишається зливання в них нечистот і промислових відходів.