ua en ru

Парламент Нідерландів відкинув ініціативу референдуму про вихід із ЄС

Парламент Нідерландів відкинув ініціативу референдуму про вихід із ЄС Фото: нідерландський парламент не підтримав "Nexit"

Ідею плебісциту підтримали тільки 14 депутатів із 75

Парламент Нідерландів не підтримав пропозицію лідера правої Партії свободи Герта Вілдерса провести референдум про членство країни в Євросоюзі. На засіданні у вівторок, 28 червня, ідею плебісциту підтримали тільки 14 депутатів із 75, передає DW.

Зазначено, що Вілдерс запропонував владі якомога швидше провести "Nexit". Однак, згідно з чинним законодавством Нідерландів, на сьогодні всенародне голосування про членство в ЄС неможливе.


Як відомо, після підбиття підсумків референдуму в Великобританії відразу в декількох європейських країнах було запропоновано взяти приклад Сполученого Королівства і проголосувати питання про вихід із ЄС. Наприклад, лідер французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен схвалила рішення британців і запропонувала провести аналогічний плебісцит у Франції.

Петицію за проведення референдуму також почали підписувати фінські активісти, правда, депутати парламенту Фінляндії заявили, що нічого подібного в країні не планується.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, майже третина громадян Німеччини (29%) підтримують ідею проведення в країні референдуму про вихід із Європейського Союзу.