ua en ru

Парламент Молдови схвалив закон про боротьбу з російською пропагандою

Парламент Молдови схвалив закон про боротьбу з російською пропагандою Фото: прапор Молдови (flickr.com/andreas.antonson)

Закон передбачає обмеження на трансляцію контенту працюючих в країні телеканалів РФ

Парламент Молдови ухвалив законопроект, який передбачає обмеження на трансляцію і ретрансляцію контенту працюють в країні російських телеканалів. Про це повідомляє Sputnik Moldova.

Повідомляється, що ініціативу підтримав 61 депутат.

"Мова про інформаційну безпеку держави та захист інформаційного простору від пропаганди. Це необхідно для усунення пропаганди, яку просуває російськими телеканалами, які ретранслюється в нашій країні. Ми перебуваємо в ситуації, коли у нас більше іноземного інформаційного контенту, а не місцевого. Найбільше походить від Росії. Є багато елементів, спрямованих проти нашої країни і наших партнерів з розвитку", - заявив глава Демократичної партії, яка розробила законопроект, Володимира Плахотнюка.

Зазначено, що законопроект спрямований на обмеження трансляції і ретрансляції на території Молдови інформаційно-аналітичних, політичних і військових передач з держав, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

Законопроект передбачає штрафи у 2-4 тис. євро за порушення обмежень, а також відкликання ліцензії у мовників.

Нагадаємо, в кінці листопада журналістів з Російської Федерації депортували з Молдови "без пояснення причин".