ua en ru

Парламент Македонії проголосує за зміну назви країни

Парламент Македонії проголосує за зміну назви країни Фото: прапор Македонії (flickr.com/Santa Fe Relocation Service)

Країна змінить назву на Північну Македонію

Парламент Македонії проголосує за конституційні правки, якими передбачається зміна назви країни на Північну Македонію. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на македонський телеканал Kanal 5.

Як повідомляється, для затвердження зміни назви країни необхідні дві третини голосів депутатів парламенту. Наразі незрозуміло, чи вдасться депутатам більшості переконати колег з опозиції підтримати поправки, адже поки для ухвалення зміни назви не вистачає 9 голосів.

Крім того, опозиційна партія VMRO-DPMNE не робила оголошення, чи її депутати візьмуть участь у голосуванні і як голосуватимуть. Втім опозиція обіцяє стежити за ходом дебатів. Водночас опозиція дотримується думки, що угода з Грецією щодо зміни назви була капітуляцією і звинувачує прем’єра Зорана Заєва у брехні, оскільки той обіцяв, що конституцію не змінюватимуть.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВС Македонії почало розслідування через погрози, які отримують опозиційні депутати, схильні підтримати угоду з Грецією про зміну назви.

Раніше повідомлялося, що Комітет парламенту Македонії з конституційних питань почав обговорення конституційних поправок, необхідних для зміни назви країни в рамках угоди з Грецією.