ua en ru

У Македонії погрожують розправою депутатам, які підтримують перейменування країни

У Македонії погрожують розправою депутатам, які підтримують перейменування країни Фото: прапор Македонії (flickr.com/Santa Fe Relocation Service)

МВС Македонії почало розслідування через погрози

МВС Македонії почало розслідування через погрози, які отримують опозиційні депутати, схильні підтримати угоду з Грецією про зміну назви. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Balkan Insight.

"Ніхто в Македонії не має права погрожувати іншим громадянам та депутатам. Вони повинні мати можливість здійснювати свій конституційний обов'язок представляти інтереси громадян і приймати рішення самостійно і вільно", - сказав міністр внутрішніх справ Македонії Олівер Спасівський.

Він розповів, що депутати отримують погрози, у тому числі і погрози розправи в особистих повідомленнях у соцмережах, і запевнив, що МВС зробить все можливе, щоб припинити ці погрози і перешкоди законодавчій роботі.

Жоден з депутатів опозиційної партії VMRO DPMNE публічно не повідомляв про погрози, однак джерела в партії стверджують, що власними очима бачили подібні повідомлення з погрозами.

"В SMS погрожують не тільки депутатам, але і членам їх сімей", - розповіло джерело в партії.

За його словами, в основному погрожують депутатам, яких підозрюють у тому, що вони схильні піти проти лінії партії і підтримати угоду з Грецією про перейменування Македонії.

Нагадаємо, Комітет парламенту Македонії з конституційних питань почав обговорення конституційних поправок, необхідних для зміни назви країни в рамках угоди з Грецією.