ua en ru

Парламент Лівії скасував угоду про військове співробітництво з Туреччиною

Парламент Лівії скасував угоду про військове співробітництво з Туреччиною Ілюстративне фото (GettyImages)

Депутати просять генпрокуратуру притягнути до суду главу уряду Фаїза Сараджа за гоизмену

Офіційний парламент Лівії проголосував за скасування угоди про військове співробітництво між Урядом національної згоди (ПНР) Фаїза Сараджа і Туреччиною. Про це повідомляє Al Arabiya.

Відповідне рішення було прийнято депутатами парламенту в суботу, 4 січня, на екстреному засіданні з питань військового співробітництва між Тріполі і Анкарою.

Також депутати заборонили публікувати в офіційній пресі текст меморандуму, підписаного між Сараджа і президентом Туреччини Реджепом Ердоганом про військову співпрацю і закрили турецькі посольства в країні. Крім цього депутати міжнародно визнаного парламенту планують звернутися в генпрокуратуру Лівії з закликом притягнути Сараджа до відповідальності за держзраду і в раду Безпеки ООН з вимогою провести екстрене засідання з питання можливого вторгнення Туреччини в Лівії.

Відзначимо, на даний момент в Лівії діє два органу виконавчої влади - Уряд національної згоди Сараджа і тимчасовий кабінет Абдалли Абдуррахмана ат-Тані.

Нагадаємо, 2 січня парламент Туреччини схвалив відправку турецьких військових у Лівії. Відправку військових у Лівії підтримали 325 депутатів.

https://www.rbc.ua/ukr/news/parlament-turtsii-razreshil-otpravku-voennyh-1577978396.html

Також РБК-Україна писало, що наприкінці грудня міжнародно визнаний уряд Лівії офіційно запросило у Туреччині військову підтримку. Уряд Лівії офіційно запросило у Туреччині повітряну, наземну та морську військову підтримку, щоб відбити наступ східних сил від захоплення столиці Тріполі.

https://www.rbc.ua/ukr/news/liviya-ofitsialno-zaprosila-turtsii-voennuyu-1577390118.html

Міжнародно визнаний парламент Лівії скасував меморандум про військове співробітництво з Туреччиною, згідно з яким Туреччина планувала відправку військових до Лівії. Також депутати планують звернутися в генпрокуратуру з метою притягнути до суду главу уряду Фаїза Сараджа за держзраду