ua en ru

Парламент Криму затвердив Анатолія Могильова на посаду голови Радміну

Верховна Рада Автономної республіки Крим сьогодні, 8 листопада, затвердила Анатолія Могильова на посаду голови Ради міністрів Криму. За відповідне призначення проголосували 76 депутатів, 4 - утримались, з 80 зареєстрованих на позачерговому пленарному засіданні кримського парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.
Нагадаємо, кримський уряд працював без керівника з 17 серпня, коли в результаті важкої хвороби помер Василь Джарти.
Серед ймовірних претендентів на цей пост називали першого віце-прем'єра АРК Павла Бурлакова, главу Севастопольської міськдержадміністрації Володимира Яцубу, губернатора Київської області та екс-главу "Чорноморнафтогазу" Анатолія Присяжнюка, губернатора Черкаської області Сергія Тулуба і ряд інших кандидатур.
7 листопада Президент України Віктор Янукович звільнив Анатолія Могильова з посади глави МВС України та погодив його призначення на посаду прем'єра АРК.
Анатолій Могильов народився 6 квітня 1955 року в м. Петропавловськ-Камчатський Російської Федерації в сім'ї військових. У 1977 р. закінчив Слов'янський державний педагогічний інститут за спеціальністю "вчитель фізики". У 1993-му - Національну академію внутрішніх справ.
1977-1979 рр. - працював учителем у Криму.
1979-1981 рр. - служба в армії.
1981-1982 рр. - вчитель фізики в середній школі N18 м. Слов'янськ.
З 1982 р. - в органах внутрішніх справ УМВС України в Донецькій області: дільничний інспектор інспекції у справах неповнолітніх Слов'янського районного відділу, оперуповноважений карного розшуку, начальник відділення дільничних інспекторів міліції, начальник карного розшуку, заступник начальника по оперативній роботі.
З 1992 р. - старший уповноважений з особливо важливих справ відділу внутрішньої безпеки УВС Донецької області.
1995-2000 рр. - начальник Артемівського міського відділу внутрішніх справ.
2000-2005 рр. - начальник Макіївського міського управління УМВС України в Донецькій області.
У 2007-му призначений начальником ГУ МВС України в АР Крим, а пізніше - заступником міністра - начальником Главку міліції Криму.
З грудня 2007 р. перебував у розпорядженні МВС.
З березня 2010 р. - міністр внутрішніх справ.