ua en ru

Парламент Криму відправив до відставки двох чиновників, призначених за квотою компартії

На пленарному засіданні в середу, 16 червня, кримський парламент відправив до відставки заступника голови уряду АРК Юрія Корнілова і міністра освіти і науки АРК Валерія Лаврова, призначених на ці посади за квотою Компартії, передає кореспондент РБК-Україна.

Питання про відставку чиновників були внесені до порядку денного за уявленням голови Ради міністрів АРК Василя Джарти. Відставку Ю.Корнілова підтримали 67 депутатів, В.Лаврова - 69 народних обранців. У коментарі для журналістів голова Верховної Ради Криму Володимир Константінов наголосив, що в даному випадку розглядається питання про виконання керівниками своїх функціональних обов'язків.
"Йде нормальна кадрова політика, - сказав В.Константінов. - 25 червня в Криму буде Президент України, і це питання стоятиме ще гостріше. Я думаю, що нас чекають ще серйозніші кадрові потрясіння. Ці кадрові рішення не останні". Він також підкреслив, що "йде нормальний процес формування команди. Без цього неможливо реалізувати програму Президента".
На думку лідера фракції "Комуністи" в кримському парламенту В'ячеслава Захарова, "звільнення було чисте по політичних мотивах".
У свою чергу глава кримського уряду В.Джарти відзначив, що рішення про відставку ухвалене у зв'язку з тим, що "комуністи не виявили бажання знаходитися в новій коаліції".
Коаліція була створена в парламенті Криму в травні 2010 р.. До неї увійшли депутати від Партії регіонів, Блоку Н.Вітрено "Народна опозиція", Блоку "Не так!" (СДПУ (О), "Блоку Куніцина", депутатської групи "Російська єдність" і 6 позафракційних депутатів. Не увійшли до коаліції фракції БЮТ, "Комуністи" і "Курултай-Рух".