ua en ru

Парламент Каталонії збереться 9 жовтня, незважаючи на судову заборону

Парламент Каталонії збереться 9 жовтня, незважаючи на судову заборону Фото: акції протесту після референдуму в Каталонії (wikimedia.org Ivan McClellan)

Каталонський парламент може проігнорувати рішення конституційного суду Іспанії

Незважаючи на рішення конституційного суду Іспанії, парламент Каталонії має намір провести засідання 9 жовтня 2017 року, на якому можуть проголосити декларацію про незалежність. Про це повідомив секретар зовнішніх та інституційних відносин уряду Каталонії Рауль Ромева, передає Reuters.

"Парламент обговорить, парламент зустрінеться. Це буде дискусія, і це важливо", - заявив Ромева.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що іспанський суд заборонив парламенту Каталонії проводити засідання 9 жовтня. У позові Соціалістичної партії Каталонії зазначено, що скликання засідання ігнорує попередні рішення конституційного суду Іспанії в частині закону про референдум.

Зазначимо, до цього в уряді Іспанії виключили незалежність Каталонії. Зокрема, міністр економіки Іспанії Луїс де Гіндос заявив, що нестабільність може змусити каталонські банки покинути регіон. За словами де Гіндоса, "це явна вказівка на те, наскільки божевільним є регіональний уряд Каталонії".