ua en ru

Іспанський суд заборонив парламенту Каталонії проводити засідання 9 жовтня

Іспанський суд заборонив парламенту Каталонії проводити засідання 9 жовтня Фото: акції протесту після референдуму в Каталонії (wikimedia.org Ivan McClellan)

Планувалося, що парламент Каталонії в понеділок проголосить незалежність

Конституційний суд Іспанії заборонив парламенту Каталонії поводити пленарне засідання 9 жовтня, щоб запобігти проголошенню незалежності регіону, передає El Pais.

Повідомляється, що судове рішення ініціювала Соціалістична партія Каталонії, яка звернулася в конституційний суд, щоб той визнав незаконним засідання каталонського парламенту 6 жовтня. Прийняття позову до розгляду означає автоматичне призупинення рішення парламенту Каталонії про призначення дати засідання до винесення рішення суду за позовом.

Також повідомляється, що в позові Соціалістичної партії Каталонії зазначено, що скликання засідання ігнорує попередні рішення конституційного суду Іспанії в частині закону про референдум.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент Каталонії розгляне питання про незалежність 9 жовтня. Відзначимо, для проголошення незалежності дане рішення ще має схвалити каталонський парламент.