ua en ru

Парламент Італії відхилив резолюції про скасування санкцій проти РФ

Парламент Італії відхилив резолюції про скасування санкцій проти РФ Фото: парламент Італії не підтримав відміну антиросійських санкцій

Відповідні ініціативи винесли на голосування опозиційні сили

Палата депутатів національного парламенту Італії слідом за Сенатом у понеділок, 27 червня, ввечері відхилила проекти резолюцій про скасування антиросійських санкцій. Відповідні ініціативи винесли на голосування опозиційні сили - "Рух 5 зірок" (Д5З) і партія "Ліга Півночі" (ЛЗ), передає РИА Новости.

Зазначено, що депутати відхилили проект постанови Д5З, що закликає уряд "заохочувати і підтримувати ініціативи, спрямовані на зняття режиму санкцій проти Росії".


Крім того, у тексті документа, на який уряд дав негативний висновок, йшлося про активізацію "у компетентних європейських інститутах" зусиль, спрямованих на створення основи для "більш тісної та ефективної взаємодії та співпраці між спецслужбами різних країн, в тому числі і РФ, для профілактики і протидії терористичним явищам".

Раніше в понеділок Сенат на ранковому засіданні також відхилив два проекти аналогічних постанов, внесених опозицією.

Нагадаємо, раніше постійні представники країн Євросоюзу погодилися продовжити санкції проти Росії, дія яких закінчується 31 липня, ще на 6 місяців. Рішення дипломатів має затвердити Рада ЄС.