ua en ru

Парламент Греції проголосував проти розпуску уряду і призначення дострокових виборів

Грецький парламент проголосував проти розпуску уряду прем'єр-міністра Георгіоса Папандреу і призначення дострокових виборів, повідомляє агентство Reuters.
За даними агентства, за те, щоб Кабінет міністрів продовжив свою роботу, проголосували 153 з 300 членів законодавчих зборів. Про це повідомив голова парламенту Філіппос Пецалнікос, який оголосив результати голосування.
У своїй промові перед законодавчими зборами напередодні голосування Папандреу заявив, що виступає за створення коаліційного уряду. Він зазначив, що 5 листопада 2011 р. проведе з грецьким президентом Каролосом Папульясом переговори про коаліційний Кабінет міністрів і про те, хто може його очолити.
"Останнє, про що я турбуюся - це мій пост. Мене навіть не турбує, буду я переобраний чи ні. Прийшов час зробити нове зусилля...", - заявив прем'єр депутатам парламенту Греції перед голосуванням з питання вотуму недовіри уряду.
Після Папандреу слово взяв міністр фінансів країни Євангелос Венізелос, якого багато хто називають можливим главою тимчасового уряду. Він зазначив у своєму виступі, що коаліційний Кабінет міністрів буде керувати країною тільки до лютого майбутнього року. Основним завданням коаліційного уряду, за словами Венизелоса, є забезпечення отримання Грецією чергового траншу фінансової допомоги від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду.