ua en ru

Парламент повинен навчитися обговорювати гуманітарні питання, - Фельдман

Парламент повинен навчитися обговорювати гуманітарні питання. Таку думку висловив народний депутат України Олександр Фельдман.

Відповідаючи на запитання, чи можна говорити про те, що в перспективі українське суспільство буде ділитися не за мовною ознакою, а наприклад, з питання про ставлення до одностатевих шлюбів, Фельдман сказав: "Я не думаю, що проблема одностатевих шлюбів настільки важлива, щоб ставати в центрі загальнонаціональних дискусій. До того ж, українське суспільство занадто різноманітне, щоб до будь-якої проблеми мати тільки два підходи - "чорне" і "біле". Завжди буде ще третя, четверта і п'ята точка зору. За великим рахунком, навколо обговорення гуманітарних питань і повинна будуватися робота парламенту. Потрібно навчитися тільки обговорювати ці питання без "піни у рота", - сказав Фельдман.

На думку депутата, сексуальним меншинам повинні бути надані можливості безпечного вираження власної ідентичності. "Так, щоб як особистості вони не були дискриміновані і не піддавалися нападкам. Водночас, пропаганді відповідних моделей поведінки необхідно поставити заслін. Це явище цілком заслуговує на визнання як явище приватного життя окремих людей, але воно не повинно перетворюватися на суспільне і культурне явище. Тим більше, воно не повинно нікого провокувати і кидати виклик суспільству", - сказав Фельдман.