ua en ru

Парламент Чехії вимагає від уряду підготувати подальші санкції проти РФ

Парламент Чехії вимагає від уряду підготувати подальші санкції проти РФ Фото: Парламент Чехії хоче підготувати нові санкції проти РФ (Getty Images)
Автор: Ольга Белей

Комітет у закордонних справах Палати депутатів парламенту Чехії на своєму терміновому засіданні у вівторок, 7 грудня, прийняв постанову на підтримку України. Депутати також попросили уряд підготувати нові санкції для РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву посла України у Чехії Євгенія Перебийніса.

Посол уточнив, що депутати засудили систематичні спроби Росії в порушення норм міжнародного права, поширити сфери свого впливу на сусідні країни. Парламентарії підтримали суверенітет і територіальну цілісність України.

"Крім того, комітет запропонував уряду Чехії підготувати подальші санкції і кроки, які мали б відчутний вплив на Росію і були б застосовані у випадку, якби Росія вдалася до подальшої агресії", - написав він.

Перебийніс заявив, що комітет запропонував уряду Чехії налагодити максимально тісну співпрацю в рамках НАТО з метою запобігання конфлікту і надати максимальну підтримку спільним діям в рамках обговорення питання на наступному засіданні Ради ЄС для забезпечення захисту від дестабілізуючих дій Росії.